Composed of two gabled buildings, Double House is arranged around a courtyard garden and outdoor living area. The garden links living areas through to the backyard, creating a comfortable family home with multiple indoor and outdoor connections.

Located on a sloping corner site, the double gable elements emerge from a protective brick shield. Though a recognisable common running bond, the contrasting colour and variation of the brick blend presents a decorative patterned edge to the street.

Interiors are characterised by varying ceiling heights, material textures and finishes, while openings are arranged to capture views to the courtyard garden and to park and bush land beyond.

Architect
Philp M Dingemanse

Consultants

Photographer – Luke Hesketh and Anjie Blair

Structural consultant – RARE Innovation
Building surveyor – Building Surveying Services

Double House front entry Double House corner window Double House Southern elevation Double House front entry Double House stairs Double House living area Double House deck Double House living area Double House kitchen/dining


Double House Kitchen Double House window seat Double House window seat Double House Kitchen Double House study and lounge Double House Kitchen detail Double House Kitchen detail Double House Kitchen Double House Kitchen Double House Kitchen Double House Kitchen detail Double House Kitchen Double House Kitchen Double House Kitchen and living area Double House Kitchen Double House butlers pantry Double House window seat


 

Double house as viewed from Casurina Drive

3d view of double house Double House Axonometric Study

Double House Diagram Mass1
Double house dig out